Mitä Coaching on?

Coaching on ratkaisukeskeinen valmennusmuoto. Juuret johtavat antiikin Kreikkaan, jossa Sokrates jo muinoin sanoi: ”En osaa opettaa, osaan kuitenkin laittaa heidät ajattelemaan”. Coaching on hyödyllinen kaikilla elämän osa-alueilla; työ, ura, perhe, ystävät, parisuhde, terveys ja arki. Tärkeintä on, että sinulla on motivaatio ja halu tehdä muutos. Valmennus ei ole terapiaa, konsultoimista tai opettamista. Tarkoituksena on yhdessä asiakkaan kanssa tehdä toimintasuunnitelma, jotta hänen elämänsä muuttuu positiivisempaan suuntaan.

Coaching lyhyesti

Mitä?

Mitä Coaching on? Coaching sisältää periaatteita, joita valmentajasi noudattaa;

Itsetuntemus: kasvatetaan valmennettavan itsetuntemusta ja tietoisuutta omista voimavaroista. Vastuullisuus: kannustetaan valmennettavaa ottamaan vastuu omasta elämästään ja päätöksistään. Usko omiin kykyihin: valmennettavaa tuetaan uskomaan omiin kykyihinsä ja päätöksiinsä. Ei oikeita tai vääriä ratkaisuja: valmentajan tehtävä ei ole tuomita. Ratkaisukeskeisyys: haetaan aina ratkaisua, ei lisää ongelmia. Haaste: kysymysten ja harjoitusten tarkoitus on haastaa valmennettavaa katsomaan asioita uusista näkökulmista. Toiminta: toimintasuunnitelma tehdään valmennettavan kanssa jo ensimmäisellä kerralla.

Kenelle?

Kenelle Coaching on tarkoitettu? Kaikille ihmisille ja yhteisöille, jotka ovat motivoituneita muutokseen sekä haluavat tehokkaita ja ratkaisukeskeisiä toimintatapoja käyttöönsä nyt ja tulevaisuudessa. Coachingin juuret tulevat mm. kognitiivisesta psykologiasta, aikuiskasvatustieteistä, urheiluvalmentamisesta, johtamistieteistä ja myöskin NLP:stä.

Miksi?

Mitä hyötyä Coachingista on? Coachingin hyödyt voivat olla valtavat. Koska valmennuksessa haetaan vastaukset valmennettavalta itseltään, on muutokset myös omien oivallusten kautta vahvoja ja pysyviä. Coachingia voi hyödyntää mm. itsensä johtamiseen, vuorovaikutustaitojen parantamiseen, omien voimavarojen tiedostamiseen, toimintasuunnitelman toteuttamiseen, työhyvinvoinnin parantamiseen sekä haasteiden voittamiseen.

Missä?

Missä valmennukset toteutetaan ja toimiiko etä-valmennus? Yksilövalmennukset (Life Coaching) toteutetaan joko etänä; puhelimitse tai muun etävälineen kautta (katso lisää yhteystiedot-sivulta) tai Jyväskylän toimipisteessämme. Coaching voidaan hienosti toteuttaa etänä ja tästä onkin viime vuosien aikana tullut suosituin menetelmä! Seuraa meitä Facebookissa tai Instagramissa ja pysy kuulolla tarjouksista, arvonnoista ja coaching-tarinoista. .

”Välimatkaa unelmien ja todellisuuden välillä sanotaan teoiksi”

mitä coaching on
Polku-kirjeessä saat uusimmat uutiset, tuoreimmat tarjoukset ja halutuimmat harkat!
Tilaa itsellesi hyvinvointia! Me emme myöskään tykkää spämmimeilistä, joten lähetämme Polku-kirjeen tilaajille vain muutaman kerran vuodessa.